"Debela devojka ne može da zavede lepog princa": Kolumnistkinja razapela glavnu glumicu serije "Bridžerton"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova spisateljica je osetila potrebu da posebno napadne Nikolin oblik tela, objašnjavajući u svoj svojoj navodnoj oštrini pop kulture zašto "debela žena" ne deluje kao verodostojna glavna uloga u romansi.

Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Najnovija, treća sezona Bridžertona je pred nama, sa prve četiri epizode ​​koje su trenutno dostupne za striming, kao i sa drugom polovinom koju očekujemo kroz nedelju dana.

Glavna ljubavna priča ove sezone je između Penelope Federington i Kolina Bridžertona, a uloge tumače Nikola Kaflan i Luk Njuton. To je ljubavna priča koju su fanovi sa nestrpljenjem čekali svih ovih godina, otkako je serija počela da se prikazuje. Iako su prve dve sezone i njihovi ljubavni zapleti osvojili srca publike i čine se neprevaziđenim zbog dramatičnih izjava ljubavi i eksplicitnih scena, priča Penelope i Kolina se čekala zbog pikantnih detalja iz knjige na osnovu kojih je serija i stvorena.

Pa zašto je onda, zaboga, ova sezona toliko kritikovana?

Nikola jednostavno nije dovoljno lepa i zgodna da bude romantična glavna uloga!!

Ako mislite da je ovo mišljenje grupe kritičara, hejtera, grupe ljudi koja sve redom kritikuje na mrežama, varate se.

Neko iz "The Spectator" je zapravo pomislio da bi bila dobra ideja da objasni zašto je serija napravila veliku grešku pri izboru jer Nikola "nije zgodna".

Ova spisateljica je osetila potrebu da posebno napadne Nikolin oblik tela, objašnjavajući u svoj svojoj navodnoj oštrini pop kulture zašto "debela žena" ne deluje kao verodostojna glavna uloga u romansi. 

U eseju od petka pod naslovom "Bridžertonova velika fantazija", autorka Zoe Strimpel kaže da voli da gleda Nikolino "izražajno lice" i pohvaljuje njenu glumu u seriji.

- Ali čitaoče, ona nije zgodna, i od toga se ne može pobeći, kao što sam se nedavno podsetila kada je krasila naslovnicu "Harper's Bazaara" u fantastičnoj odeći koja još uvek nije promenila njenu "nezgodnost".

Počela je kontroverzno Zoe i nastavila:

- Kaflan je glumica velike vrednosti i možda je obožavaju, ali jednostavno nije verodostojna kao prijateljica koja bi na taj način zapala za oko zgodnog bogatog aristokrate Kolina Bridžertona. Nije zgodna - što može da deluje seksi čak i u Holivudu; ona je debela. Nema ništa loše u debelom, teško da je to moralni nedostatak, ali želja za jednakošću i različitošću (i u ovom slučaju dobrom glumom) jednostavno nije dovoljna da debelu devojku koja osvoja princa učini malo verodostojnom. U okrutnoj vizuelnoj semantici ekrana, jadna debeljuškasta Penelopi je možda postavljena da osvoji svog muškarca, ali da li će osvojiti svoju publiku? Žiri, dragi čitaoče, je izašao.

Vratimo se malo na realno stanje stvari, ako se autorka već poziva na kritiku publike. Ne samo da se "Bridžerton" ovom sezonom vratio na vrh rejtinga, uništavajući konkurenciju sa 25,3 miliona pregleda samo u prvoj nedelji, broj dva u rejtingu to utemeljuje. Druga najgledanija emisija prošle nedelje bila je "Bridžertonova" prva sezona, sa 6,4 miliona pregleda!

Što znači da je nova sezona toliko popularna, da je dovela nove fanove koji žele da budu upućeni u radnju od početka.

A Zoin kritički tekst je i sam naišao na kritike, ako je sudeći po mrežama, pretežno "X".

- Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam video da je tekst napisala žena.

- Znam da nikada ne bi trebalo da budem iznenađen gnusnom mizoginijom koju "Spectator" objavljuje, ali njihov pogled na #Bridžerton i #Polin je zaista užasan. Ideja da Nikola nije zapanjujuća je a) ludilo i b) nebitna za zaplet.

- Lični napad @spectator na Nikolu je nepoželjan i nepotreban. Kritikovati njen izgled umesto njenog nastupa je odvratno i neželjeno. Neka neko kaže Zoi Strimpel da je 2024. i da "debela devojka MOŽE da uhvati princa".

- Zoi Strimpel, trebalo bi da se stidiš onoga što si napisala u "Spectator" o Nikoli. Kako se usuđuješ da tako govoriš o drugom ljudskom biću? Taj članak nikada nije trebalo da bude objavljen. Odvratan. Zoi, traži pomoć za svoju fobiju.

(Ona.rs)