Ceo Hag danas je u znaku kraljevskog događaja, a ona je odnela sve simpatije: Ko je žena u crvenom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena crvena toaleta crvenom tepihu dala je novu dimenziju, a cela njena pojava podsećala je na snimanje moderne bajke

Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Hag, administrativni centar Holandije, danas je u znaku "Prinsjesdag-a", dana kada se vladajući monarh Holandije obraća na zajedničkoj sednici Generalnih država Holandije. Kroz svoj govor on iznosi glavne karakteristike vladine politike za predstojeću skupštinsku sednicu. Kralj Vilem-Aleksandar, sa kraljicom Maksimom pored sebe, na ovaj, Knežev dan, čita govor sa trona članovima Senata i Predstavničkog doma u Kraljevskom pozorištu.

Od restauracije Viteške dvorane, kralj Vilem-Aleksandar čita govor sa trona u pozorištu na Dan budžeta. Koliko je ovaj dan važan svedoči i to da mu prisustvuju svi članovi porodice.

Uz kralja je, naravno, bila njegova supruga kraljca Maksima, koja je pomerila granice svojih vrhunskih modnih izdanja.

Odevena u svetloplavu toaletu sa masivnom mašnom na jednom ramenu, kraljica je pokazala vrhunsku stilizovanost dostojnu modernih monarha. Detalji poput rukavica i ukrasa na kosi krasili su njenu pojavu i govorili o važnosti koju događaj ima za naciju.

No jedna dama privukla je posebnu pažnju. Njena crvena toaleta crvenom tepihu dala je novu dimenziju, a cela njena pojava podsećala je na snimanje moderne bajke. U pitanju je princeza Aleksija.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Došla je u kočiji, odevena u crvenu toaletu, sa kombinacijom falti, tila i reljefnog rada.Pokazala je izuzetnu eleganciju, praćenu odmerenim držanjem.

Princeza Aleksija od Holandije je druga ćerka kralja Vilema-Aleksandra i kraljice Maksime. Ona je druga po redu nasledstva na holandskom prestolu.

Devetnaestogodišnja princeza je srednju školu pohađala u Hagu, od avgusta 2021. godine nastavila je srednje obrazovanje na United World College of Atlantic u Velsu, gde je i njen otac bio student Diplomirala je, položivši Međunarodnu maturu, 2023. godine.

Aleksija govori holandski, engleski i španski.

Godine 2016, dok je sa porodicom bila na skijanju u Austriji, princeza Aleksija je doživela nezgodu - slomila je desnu butnu kost. Nesreća se dogodila u istoj oblasti kao i lavina u kojoj je fatalno  povređen njen ujak i kum, princ Fris četiri godine ranije.

Princeza je na događaju stajala pored starije sestre Amalije, koja je za veliki dan odabrala raskošnu tamnozelenu tialetu, a rajfom u stilu niske bisera naglasila svečanost prilike.

(Ona.rs)