"Dinja ili dunja?": Afrikanka iz Srbije ponovo hit na mrežama – probala omiljeno voće Srba i dala mu novo ime!

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Foto: Instagram

Nekima je leto vreme za odmor, drugima za osveženje, ali za Džulijan Abasu – leto je vreme za nova otkrića iz sveta srpske hrane. Simpatična studentkinja iz Ugande, koja već neko vreme živi u Beogradu, ponovo je nasmejala čitav internet – ovoga puta zbog dinje. Prvi put u životu je probala ovo voće, a reakcija? Neprocenjiva. Još kad čujete kako ga zove…

Od “bombona od svinje” do “dunje”: Kako je Džulijan postala hit zbog dinje

Džulijan Abasa došla je iz Ugande da studira medicinu, ali je slučajno postala – internet zvezda. Prvo nas je osvojila kada je čvarke nazvala bombonama od svinje, što je i dan-danas jedan od najdeljenijih izraza na domaćem internetu.

Ovog leta, Džulijan je rešila da isproba još jedan klasik srpskih trpeza – dinju. Kupila ju je na pijaci, kako kaže, "za 100 dinara", i odmah krenula u otkrivanje ukusa koji nama deluje poznato, ali njoj – egzotično.

"Lubenica mi je dosadila, hajde da probam ovu... dunju", rekla je na snimku.

Naravno, ubrzo je ispravila lapsus i priznala da zna razliku, ali je već bilo kasno – dunja je postala novi viralni hit.

"Dinja se jede kašikom? Dobro, može i tako!"

Dok je pokušavala da shvati kako da seče voće i sa koje strane da ga napadne, Džulijan je na kraju uzela kašiku i rešila stvar kao prava Srpkinja – improvizacijom.

„Malo je čudno, ali sviđa mi se!“, rekla je kroz osmeh, dok su komentari na Instagramu pljuštali:

„Samo ti ohladi dinju, pa probaj opet – biće ti još slađa!“
„Kašika je skroz u redu, mnogi je tako jedu.“

Srbi su joj i ovog puta dali savete, a i mnogo podrške. Jer nije stvar samo u voću – Džulijan je mnogima postala podsetnik koliko naše “obične” stvari nekome mogu biti čudesne.

Ko je zapravo Džulijan – i zašto je toliko volimo

Džulijan već neko vreme živi u Beogradu, studira medicinu i aktivna je na mrežama, gde deli svoje utiske o životu u Srbiji. Bila je gošća u emisiji Blic žena studio zajedno sa koleginicom Kolin iz Konga. Njihova neposrednost, smeh i topla energija osvojili su gledaoce širom regiona.

I dok drugi pričaju o razlici između kontinenata, Džulijan oduševljeno priča o kajmaku, čvarcima, sarmi i – sad i dinji. Obožava našu kuhinju, ali i običaje – na svom Instagramu je više puta pokazala da poštuje pravoslavne praznike i uživa u srpskoj tradiciji.

Ona nas uči da ponovo gledamo – ono što svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo

Zato volimo Džulijan. Zato se njeni snimci dele. Zato je „bombona od svinje“ postala simbol simpatičnog kulturnog spoja, a „dunja“ nasmijala i najnamrgođenije.

U svetu punom ozbiljnosti, Džulijan nas podseća da je sve mnogo slađe kad pogledamo očima nekoga ko prvi put jede dinju. I još uzme kašiku.

(Ona.rs)