Moja Jela: Obogatite vaskršnju gozbu rolovanom ćuretinom sa pršutom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Knežević vam daje savršeni recept za gozbu u čast predstojećeg velikog praznika!

Foto: Nikola Anđić

U nedelju praznujemo Vaskrs i shodno tome, nakon posta, pripremamo mrsnu trpezu. Uvek je izazov pripremati hranu za puno ljudi, izabrati jelo koje ne iziskuje komplikovanu pripremu, kao i pronaći pravu recepturu.

Jelena Knežević je ovom prilikom prirodna prostranstva Srbije zamenila profesionalnom kuhinjom kako bi vam pokazala način na koji ona sprema idealan vaskršnji specijalitet - rolovanu ćuretinu sa pršutom.

Ovaj speciajlitet okupan aromama začina biće centar vaše praznične trpeze.

Kompletnu pripremu pogledajte u videu u tekstu i uživajte u najradosnijem prazniku!

Sastojci:

  • 150 g praziluka
  • 90 g drške celera 
  • 1 čen belog luka
  • 150 g pršute 
  •  700 g ćuretine
  • 150 g slanine
  • 70 g sira
  • peršun
  • ruzmarin
  • majčina dusica (po želji)
  • so
  • biber
  • čili

Iako nije tradicionalno jelo, rolovano meso je idealno za svečanu prazničnu trpezu, ali i redovan nedeljni ručak.

Uživajte u gledanju Jelinog načina pripreme i pokupite od nje najbolje kulinarske trikove. 

A kada dođe vreme za desert, pogledajte i Jelinu pripremu San Sebastijan čizkejka.

(Ona.rs)