Kristijan ima Daunov sindrom i svi ga izbegavaju: Majka je odlučila da plati deci da se druže s njim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi su osudili Donu i rekli da "prodaje svoje dete"

Kristijan Bovers (24) je rođen sa Daunovim sindromom, a njegova majka je od prvog dana radila sve kako se njen sin ne bi osećao drugačije od druge dece.

Prema rečima njegove majke Done, Kristijan je uvek bio nasmejano dete koje se i dan-danas konstantno trudi da se ljudi oko njega osećaju dobro.

Međutim, i pored toga što je on bio druželjubiv i prijateljski nastrojen, deca iz njegovog okruženja prema njemu nisu.

Njegova mama se priseća kako je često pitao "Kada mi dolaze prijatelji?", a ona, odgovor, nažalost, nije imala.

- Vikendom je gledao svoje starije sestre kako odlaze da spavaju kod prijateljica, a on bi ostajao kod kuće da sedi sam - kaže Dona.

Očajna, njegova majka je odlučila da preuzme stvar u svoje ruke.

Dona i njen suprug došli su na ideju da na društvenoj mreži "Fejsbuk" objave status u kom će ponuditi novac osobi koja želi da provedi vreme sa Kristijanom.

- Tražim mladića, između 20-28 godina, koji želi da dodatno zaradi. Dva dana u mesecu po dva sata, platiću ti da budeš prijatelj mom sinu. Sve što treba da uradiš je da sediš s njim u njegovoj sobi i igraš igrice. Ništa više. Ima 24 godine i Daunov sindrom i nema prijatelja svojih godina - napisala je Dona.

Kako kaže, nije imala nikakva očekivanja kad je postavila ovu objavu, ali samo dan kasnije bila je iznenađena porukama koje je dobila.

- Mnogi su rekli da će se družiti sa Kristijanom i da ne traže novac za to. Počeli su da dolaze, a njegov osmeh je govorio hiljadu reči - kaže Dona.

Iako je Kristijan sada srećan i okružen novim prijateljima, mnogi su osudili Donu i rekli da "prodaje svoje dete".

- Osim ako nemate dete s posebnim potrebama, nećete razumeti bol kroz koju ono prolazi svaki dan - poručila je Dona, a prenosi "Brightside".

(Ona.rs)