Moja Jela: Kinoa i piletina - savršena letnja salata
Svi ste već sigurno čuli koliko je kinoa hvaljena, a evo supernačina da je probate ako dosad niste znali sa čime se sve slaže
Kinoa - trenutno najpoželjnija superhrana. Pseudožitarica, koja se često smatra jednom od najzdravijih namirnica na svetu, obiluje nizom antioksidanata, vitamina i minerala u svakoj porciji.
Njene zdravstvene prednosti su hvaljene, njena svestrana primena je cenjena, a jedinstvena, nežna tekstura čini je omiljenim sastojkom za pripremu jela.
Postoji toliko načina da uživate u ovom izvoru proteina, a kuvarica Jelena Knežević, u serijalu Moja Jela, donosi nam recept za lagani letnji ručak.
Sastojci:
- 70 g kinoe
- 150 g pilećeg filea
- 120 g čeri paradajza
- 30 g maslaca
- 50 g bebi spanaća
- 100 g kukuruščića
- so
- beli luk u prahu
- sušeni bosiljak
- ulje
- šećer
- polovina limuna
- začini po želji
- Wurze začin
Priprema:
U prokuvalu vodu dodajte kinou, posolite i ostavite da se kuva 15-ak minuta. Potom isecite svaki čeri paradajz napola, pa ga propržite na vrelom ulju i začinite ga solju, belim lukom u prahu i sušenim bosiljkom. Onda ga sklonite sa vatre, pa na maslacu ispecite kukuruščiće. Opet sklonite sa vatre, zagrajte ulje i dodajte šećer i sačekajte da se istopi. Onda polovinu limuna stavite da se zapeče preko šećera.
Pileći file začinite po želji, pa ga ispecite u komadu. Kada se ispeče, stavite parče na foliju, prelijte sokom u kom se parče pržilo, pa sve to zavijte i ostavite na tri minuta da omekša.
Kada dođe na red serviranje, ukradite ideju od Jele. Prvo na tanjir stavite kinou, pa kukuruščiće i čeri sa jedne i druge strane. Gore stavite bebi spanać i malo ga začinite "Wurze" začinom. Piletinu isecite na redove i smestite u tanjir, a za kraj ide ona polovina limuna koju ste karamelizovali sa šećerom.
Prijatno!
(Ona.rs)