Moja Jela: Kinoa i piletina - savršena letnja salata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi ste već sigurno čuli koliko je kinoa hvaljena, a evo supernačina da je probate ako dosad niste znali sa čime se sve slaže

Kinoa - trenutno najpoželjnija superhrana. Pseudožitarica, koja se često smatra jednom od najzdravijih namirnica na svetu, obiluje nizom antioksidanata, vitamina i minerala u svakoj porciji.

Njene zdravstvene prednosti su hvaljene, njena svestrana primena je cenjena, a jedinstvena, nežna tekstura čini je omiljenim sastojkom za pripremu jela.

Postoji toliko načina da uživate u ovom izvoru proteina, a kuvarica Jelena Knežević, u serijalu Moja Jela, donosi nam recept za lagani letnji ručak.

Sastojci:

  • 70 g kinoe
  • 150 g pilećeg filea
  • 120 g čeri paradajza
  • 30 g maslaca
  • 50 g bebi spanaća
  • 100 g kukuruščića
  • so
  • beli luk u prahu
  • sušeni bosiljak
  • ulje
  • šećer
  • polovina limuna
  • začini po želji
  • Wurze začin

Priprema:

U prokuvalu vodu dodajte kinou, posolite i ostavite da se kuva 15-ak minuta. Potom isecite svaki čeri paradajz napola, pa ga propržite na vrelom ulju i začinite ga solju, belim lukom u prahu i sušenim bosiljkom. Onda ga sklonite sa vatre, pa na maslacu ispecite kukuruščiće. Opet sklonite sa vatre, zagrajte ulje i dodajte šećer i sačekajte da se istopi. Onda polovinu limuna stavite da se zapeče preko šećera.

Pileći file začinite po želji, pa ga ispecite u komadu. Kada se ispeče, stavite parče na foliju, prelijte sokom u kom se parče pržilo, pa sve to zavijte i ostavite na tri minuta da omekša.

Kada dođe na red serviranje, ukradite ideju od Jele. Prvo na tanjir stavite kinou, pa kukuruščiće i čeri sa jedne i druge strane. Gore stavite bebi spanać i malo ga začinite "Wurze" začinom. Piletinu isecite na redove i smestite u tanjir, a za kraj ide ona polovina limuna koju ste karamelizovali sa šećerom.

Prijatno!

(Ona.rs)