Jedino ona iz odeljenja nije pozvana na rođendan: Ipak je došla i slavljenicu i njenu majku žestoko izvređala

Vreme čitanja: oko 3 min.

Slavljenica je objasnila da je Kamila bila "zaista čudna, opsesivna i jeziva" i da ona više ne želi zbog toga da budu prijateljice

Foto: Shutterstock

Prilikom organizacije ćerkinog rođendana, jedna mama se začudila kada je shvatila da su iz ćerinog razreda pozvani svi sem jedne "čudne" devojčice. Rođendan je bio zamišljen kao proslava u trambolina-parku, posle koje bi se gledao film i usledilo bi spavanje za sve goste.

U odeljenju 13-godišnjakinje ima 20 učenika, a tinejdžerka je rekla mami da rezerviše mesta za njih 19.

- Pitala sam je da li je sigurna da joj neko ne nedostaje, ali ona me je uverila da ima samo 19 dece u njenom razredu - napisala je mama u svojoj ispovesti na "Reditu".

Na dan rođendana pojavila se neočekivana i nopozvana devojčica sa ogromnom kutijom sa poklonima: plišanim medvedićima, parfemima, svećama, lakom za nokte, cvećem, čokoladama.

Foto: Shutterstock

- Kada je Kamila otišla da zagrli moju ćerku i da joj poželi srećan rođendan, moja ćerka ju je odgurnula i rekla Kamili da ne može da prisustvuje jer smo zaboravili da joj rezervišemo mesto. Izvinila sam se Kamili i njenoj majci i ponudila da razgovaram sa odgovornim ljudima i platim za njeno mesto, ali moja ćerka je insistirala da Kamila ne može da dođe. Kamila je bila veoma uznemirena zbog ovoga i počela je da jeca.

Mama je bila šokirana i povukla ćerku u stranu i upitala je zašto Kamila nije mogla da se pridruži - uprkos tome što su se nekada družile.

Njena ćerka je objasnila da je Kamila bila "zaista čudna, opsesivna i jeziva" i da ona više ne želi zbog toga da budu prijateljice.

- Pitala sam je da li je Kamila maltretira, a ona je rekla ne, samo nije želela da bude u blizini Kamile. Kamilina majka je saznala za zabavu preko drugog roditelja, pa je Kamila odlučila da iznenadi moju ćerku znajući da nije dobila pozivnicu.

Nakon što je razgovarala sa slavljenicom, mama je vratila poklone Kamili, izvinila se, a zatim joj nežno objasnila da nema dovoljno mesta.

- Njena majka je počela da vrišti na mene, govoreći mi da sam odrasla žena koja maltretira tinejdžerku - objasnila je mama slavljenice.

Ona se branila rekavši da njena ćerka može da pozove na rođendan koga hoće.

- Optužila me je da sam svoju ćerku odgajala da bude nasilnik, i da nije mogla samo da pozove ceo razred i isključi jednu devojčicu. Rekla sam joj da je moja ćerka tinejdžerka, a ne petogodišnjakinja, i da ne može biti primorana da pozove ceo razred samo da bi bila fina.

Mama je nastavila da objašnjava Kamilinoj majci da, ako se njena ćerka oseća neprijatno u blizini nekoga, njen posao je da to uvaži.

Međutim, njen odgovor nije dobro prihvaćen.

- Kamilina majka sada razgovara sa nastavnicima da kazne moju ćerku zbog "maltretiranja". Pokušala sam da joj objasnim da je moja ćerka jednostavno postavljala svoje granice, i da ne bi trebalo da se suoči sa posledicama zbog toga. Kamilina majka je rekla da sam ja "zla osoba" koja se "raduje maltretiranju malih devojčica".

Ova objava naišla je na više od 3.000 komentara, od kojih su mnogi posebno zamerili slavljenici jer je isključila jednu drugaricu iz razreda iz 20 učenika.

- Ono što je tvoja ćerka uradila bilo je zlo. Pozvala je ceo razred sa jednim isključenjem. Tvoja ćerka je nasilnik. Ti si kreten što nisi odmah otkazala žurku i što te ćerka lagala o tome koliko dece ima u njenom razredu - rekao je jedan.

- Kada pokušavate da zaspite uveče, trebalo bi da razmislite o ovoj situaciji i zamislite da ste devojčica od 13 godina, uzbuđena što ide na rođendan svoje drugarice iz razreda, koja donosi sjajne poklone, samo da bi bila odbačena pred svima iz razreda zbog slavljenice - dodao je drugi.

- Ne mora da poziva sve. Ali pozivati sve osim jednog je zlo. Onda kada se pojavila, nisi to dobro podnela i javno si osramotila devojčicu i njenu majku - napisao je treći.

- Ponašanje ćerke je izuzetno gadno. Bože... Kako deca mogu biti tako zla? - upitao se još neko u komentarima.

(Ona.rs)