Filmska priča o dečaku koji je otet sa šest godina i pronađen živ 73 godine kasnije: Kraj razara srce

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Luis je otet iz parka 1951. dok se igrao sa bratom, pre nego što mu je 73 godine kasnije ušla u trag njegova nećaka

Foto: Alida Alequin

Šestogodišnji dečak otet kao dete pre više od 70 godina pronađen je živ. Luis Armando Albino nestao je 21. februara 1951. godine, nakon što ga je otela žena u parku u Zapadnom Oklandu u Kaliforniji.

Tadašnji dečak se u to vreme igrao sa svojim starijim bratom Rodžerom, od koga se odvojio kada ga je nepoznata žena namamila obećanjem da će mu kupiti slatkiše.

Slučaj je nažalost bio mrtav decenijama, ali posvećena nećaka nije odustala i očajnički je nastavila da traži odgovore za svoju porodicu. Luisova shrvana majka nikada nije izgubila nadu, međutim preminula je 2005.godine u 92 .godini bez saznanja šta joj se dogodilo sa sinom.

Neverovatna vest da je Luis, koji sada ima 79 godina - lociran,  pojavila se ovog vikenda nakon što se pokazalo da je, nakon što je namamljen, prebačen preko granice pre nego što je dat jednom paru u Njujorku. Danas starac od 79 godina, Luis se ponovo ujedinio sa Rodžerom (82) neposredno pre nego što je njegov stariji brat, nažalost, preminuo prošlog meseca od raka.

Foto: Shutterstock

Luisu je u trag ušla nećakinja Alida Alekin (63), koja je uradila onlajn DNK test i koristila novinske arhive tokom svoje neumorne i uporne potrage za odgovorima. Njeni napori su se isplatili i konačno je pronašla Luisa ranije ove godine zajedno sa policijom Ouklanda, FBI-jem i Ministarstvom pravde.

Ona je iz znatiželje uradila DNK test 2020. i obratila se Luisu nakon što je se njihov DNK podudaro sa 22 procenata. Iako nikada nije dobila odgovor od njega, njegove ćerke su počele da se raspituju i pretražile su sve o ocu kada su otkrila njegove slike na mikrofilmu u njihovoj lokalnoj biblioteci.

Nakon ponovnog sretanja braće, Alida je ispričala kako ju je ujak zagrlio i rekao, "hvala ti što si me našla". On je svoj život proživeo radeći kao vatrogasac i služeći u marinskom korpusu u Vijetnamu.

- Zgrabili su jedno drugo u jak i čvrst, dugi zagrljaj. Seli su i samo razgovarali - ispričala je Alida.

Govoreći o smrti drugog brata koji je dočekao da sazna šta se dogodilo, ćerka tvrdi da je on „umro srećan"  i da je otišao „u miru sa sobom, znajući da je njegov brat pronađen“.

Iako Luis tek treba da da intervju za medije, i dalje je nepoznato zašto je otet. Ljudi za koje je verovao da su mu roditelji već su preminuli, a kako se navodi, dok je odrastao u Njujorku odbili su da odgovaraju na bilo kakva pitanja.

Govoreći o svojoj baki i Luisovoj majci, Alida je dodala: „Uvek je osećala da je živ. To je ponela sa sobom u grob“.

FBI je saopštio da, dok je slučaj "nestale osobe" sada zatvoren, istraga o otmici ostaje u toku.

(Ona.rs / Mirror)