Milica Milša o pokojnoj mami, najlepšoj ženi koja je hodala Beogradom: "Sanjam te i volim više od beskrajno"

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Leposavu su svi uglavnom zvali Lepa, a ona je zaista bila nestvarno lepo dete, a kasnije devojka i žena, što dokazuju i fotografije koje je objavila Milica Milša u znak sećenja na pokojnu majku

Foto: ATA Images

Leposava Isaković Milanin je bila srpska arhitektinja, književnica, a bavila se i slikarstvom. Rođena je u Kragujevcu, a umrla je 29. septembra 2016. godine u Beogradu. Na godišnjicu njene smrti, ćerka Milica Milša, naša proslavljena glumica, prisetila se majke i pokušala da dočara koliko joj nedostaje ovim dirljivim rečima.

- MAMA... Osam godina je prošlo, a ja bih i dalje da te svako veče pozovem da te čujem, bar jednu reč, bar jednan glas... Bar... Nedostaješ svuda i u svemu. Moja si zvezda vodilja bila i ostala zauvek. Sanjam te i volim te više od beskrajno, večno i zauvek - napisala je Milica Milša.

Priznata spisateljica

Leposava je završila arhitekturu na Beogradskom univerzitetu i kao arhitekta radila u nekoliko domaćih i stranih firmi. Bavila se pisanjem, a među brojnim delima najpoznatiji su njeni romani i zbirke priča: "Šake"," Vojskovođa sa činom redova", "Ispašće nešto"… Za njen poslednji roman "Život i ono drugo", koji je objavljen 2012. godine u izdanju Srpske književne zadruge, rečeno je da je "svoju književnu posebnost krunisala impozantnim delom o ratu i miru, igri i zbilji, nevinosti i zločinu". Po rečima izdavača, to je roman o duši koji je ocenjen kao ’"roman godine i to ne samo na srpskom književnom prostoru", kao jedini koji se bavi stradanjem dece u NDH.

Leposavu su svi uglavnom zvali Lepa, a ona je zaista bila nestvarno lepo dete, a kasnije devojka i žena, što dokazuju i fotografije koje je objavila Milica Milša u znak sećenja na pokojnu majku.

Leposava Isaković Milanin napisala je i nekoliko drama i filmskih scenarija, a bila je i reditelj TV filma ’"Živana’", snimljenog po njenom tekstu.

Bila je član Udruženja književnika Srbije.

Iz braka sa piscem i akademikom Antonijem Isakovićem ima ćerku Milicu Milšu, koja je njena slika i prilika.

Mnogi koji su to primetili, ispod Miličine dirljive objave ostavljali su komentare koji potvrđuju njihovu sličnost.

"Lepota lepotu rađa. Ova sećanja nikada ne blede jer u nama žive, sa nama dišu i raduju se", "Verujem da je bila predivna žena baš kao i Vi", "Najlepša žena koja je hodala Beogradom!", "Baš lepa žena kao i ćerka koju je rodila", bili su samo neki od komentara.

- Majka nas donosi na ovaj svet i zauvek bdi nad nama, čak i kad više nije tu... Ali kao da i dalje jeste, tu je u nama, u svemu što nas je naučila i što nam je podarila, tu je da nas uvek podseti da kroz život idemo tako da nju ne izneverimo... MAMA, danas je četiri godine kako stanuješ u večnosti, moje si nedostajanje i ljubav večita - objavila je Milica 2020. godine, a to radi na svaku godišnjicu majčine smrti i njen rođendan.

Uspomena na majku, njenu požrtvovanost i nesebičnu ljubav nikada ne bledi.

(Ona.rs9