Idealno mesto za ljubitelje neobičnog: Mistični topli izvori su pun pogodak

Ljubitelji perioda "dece cveća" ovde će uživati. A vrlo je verovatno da će se njihov duh osećati mlađe nakon boravka na toplim izvorima

Foto: Shutterstock

Uspavani američki gradić Monro turisti često zaobilaze, osim ako nisu svesni da se u njemu nalaze možda i najtopliji izvori na planeti. Mistični topli izvori načinjeni su od starinskih kada na otvorenom. U njima se nalazi prirodno zagrejana mineralna voda, a u tom delu Nacionalnog parka se mogu videti i rustični hipi autobusi, pretvoreni u svojevrsno prenoćište.

Nije čudno ovde videti i mnoštvo paunova, koji veselo trčkaraju po prirodi Nacionalnog parka.

Ljubitelji perioda postojanja "dece cveća" ovde će uživati. A vrlo je verovatno da će se njihov duh osećati mlađe nakon boravka na toplim izvorima.

Boemsko sklonište za avanturiste slobodnog duha

Vozeći kroz pustinju, sada već daleke 1995. godinee, umetnik Majk Ginsburg je bio najpre na koncertu u Las Vegasu. Čim je kročio u gradić Monro, u državi Juta, bilo mu je jasno da je to mesto idealno za sve one slobodnog duha, koji znaju da uživaju u životu, navodi Unusalplaces.

Zato je kupio to zemljište, a izvore nazvao Mistični topli izvori (engl. Mystic Hot Springs).

Sva lepota pustinje se ovde može videti. Svojevrstan dodatak autentičnom ambijentu čine umetničke instalacije, živa muzika i festivali koji se tu organizuju.

Uz nekoliko termalnih bazena, gostima se ovde nudi mogućnost da uživaju i u plitkom bazenu sa tekućom vodom, uz prirodnu masažu. Zainteresovani mogu da se opredele između toga da li će ovde boraviti tokom dana ili noću. Kupanje među ogromnim naslagama kalcijuma, u vodi koja se vekovima sliva preko ove lokacije, posebno je iskustvo.

Postoje dva bazena, ali i individualne kade za kupanje sa neverovatnim pogledom. Mistični topli izvori su idealno mesto i za posmatranje zvezda tokom meteorskih kiša, tim pre što je to područje Jute poznato po možda i najtamnijem noćnom nebu na području cele Severne Amerike.

Preuređeni autobusi i autentične smeštajne jedinice možda nemaju tekuću vodu i kupatila, ali noć provedena na takvom jednom mestu sigurno će podmladiti dušu i srce gostiju, onako kako samo pustinja to može da učini.

(Ona.rs)