Novi jedinstveni koncept putovanja dovodi do "okeanskog stanja uma"

Na više od hiljadu kvadrata prostire se luksuzni spa-centar, koji uključuje i zatvoreni i otvoreni prostor. Tu je i savremeni fitnes centar, staze za trčanje i sportski tereni. I sve to na kruzeru

Foto: Pixabay/584652

Sama po sebi, krstarenja su interesantan način putovanja i upoznavanja novih destinacija. Turisti uglavnom na kruzerima imaju sve sadržaje potrebne za udobno, pa čak i luksuzno putovanje.

Krajem septembra je svetki poznata kompanija za krstarenja otišla korak dalje i objavila novi koncept putovanja na svom kruzeru „Explora I“. Gosti će imati prilike da dožive jedinstveno iskustvo velnesa tokom krstarenja.

Na više od hiljadu kvadrata prostire se luksuzni spa-centar, koji uključuje i zatvoreni i otvoreni prostor. Tu je i savremeni fitnes centar, staze za trčanje i sportski tereni. I sve to na kruzeru.

- Filozofija koja stoji iza koncepta Ocean wellness duboko je ukorenjena u kompaniju „Explora Journeys“. Odavno smo razumeli kako moćan efekat imaju voda i talasi na telo, um i dušu – rekla je Julanda Marais iz ove kompanije i dodala:

- Želimo da našim gostima pružimo osećaj prefinjene jednostavnosti, opuštenog luksuza i potpune mentalne i fizičke relaksacije, prenosi „Travelpulse“.

Nauka je već dokazala da morska voda smiruje um, revitalizuje telo i jača imunitet. Umesto uobičajenih svakodnevnih obaveza, gosti ovog kruzera imaju priliku da istražuju nove destinacije i kulture, provode slobodno vreme sa saputnicima, te da ostvaruju veze sa ljudima koji imaju isti ili sličan pogled na život. A onda, kada uspeju da uspore tempo, može da se govori o početku samootrkivanja i isceljenja. Upravo tako je okarakterisano „okeansko stanje uma“.

Celokupan kruzer je dizajniran tako da pomogne gostima da ostvare mir, te da restartuju svoje telo i um tokom putovanja.

Više od 700 kvadrata zauzima prostor posvećen isključivo tretmanima i velnes programima, koji ima samo jedan cilj – omogućiti gostima da se u potpunosti opuste.

Na kruzeru je ukupno 11 soba za tretmane, kao i dva privatna spa-apartmana, u okviru kojih se nalazi i prostor za opuštanje, te otvoreni prostor za druženje gostiju.

Među brojnim sadržajima ovog jedinstvenog velnes centra koji krstari okeanima i morima nalaze se i bazen za hidroterapiju, finska sauna, parna soba i slana pećina, ali i grejane mermerne ležaljke, veseli tuševi i još mnogo toga. Gosti mogu koristiti i usluge frizera, te manikira i pedikira.

Osim luksuzno opremljenog fitnes centra, na kruzeru se nalaze i sportski teren i panormska staza za trčanje. Gostima se nudi i mogućnost fitnes treninga na terasama apartmana i to, ni manje ni više, nego uz virtuelnog trenera, što je još jedna od novina u svetu putovanja.

(Ona.rs)