BRZO, LAKO, JEFTINO: Napravite domaći kikiriki puter!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite jednu od najomiljenijih poslastica sa malo para i truda koja će sigurno oduševiti sve vaše goste, a posebno decu!

Poreklom iz Brazila, kikiriki se toliko odomaćio širom sveta da je postao deo mnogih kuhinja. Evo kako možete da napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svetu.

SASTOJCI:

(za 60 g maslaca)

125 g kikirikija

1-2 kašičice kikiriki ulja

PRIPREMA:

Stavite oko 125 grama blanširanog, lagano preprženog svežeg kikirikija u blender i promešajte. Dodajte ulje. Blendajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustinu, bilo glatku ili pomalo hrskavu. Po ukusu, stavite so.

Na taj način dobićete oko 60 g maslaca od kikirikija. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenci.

(Telegraf.rs)