Sedam dana sam živela isključivo na BRZOJ HRANI! Evo šta se desilo s mojim telom! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako ste ljubitelj brze hrane i redovno je konzumirate, pročitajte ovaj tekst i razmislite još jednom da li ćete nastaviti da je jedete

Bez obzira na to što svi, manje-više, znamo koliko je brza hrana zapravo štetna za nas i u kolikoj meri dovodi do problema kao što su gojaznost, seksualna disfunkcija i promene raspoloženja, i dalje je konzumiramo, prečesto i u velikim količinama.

Brza hrana koju treba izbegavati

Ipak, šta se tačno desi organizmu nakon sedam dana konzumiranja isključivo brze hrane? Na ovo pitanje odgovor je dala 24-godišnja Fibi Džekson-Edvards.

Pre početka eksperimenta, devojka je prošla sve zdravstvene testove, uključujući analize krvi, urina, merenje masnoće kože i procenta masti u organizmu. Procenat masti u njenom organizmu je pre početka ovog eksperimenta iznosio 23 odsto i bila je u prilično dobrom zdravstvenom stanju.

Ipak, nakon samo tri dana na brzoj hrani, Fibi je osetila manjak energije.

- Smučila mi se sva ta masnoća i počela sam da žudim za povrćem. Ipak, nisam imala baš previše opcija, sva hrana koju sam mogla da naručim je bila uglavnom napravljena od mesa i žitarica - napisala je.

Rekla je kako je počela da oseća tegobe psihičke i emocionalne prirode.

- Imala sam probleme sa koncentracijom, nivo energije mi je bio dosta niži nego inače i stalno sam se osećala umornom, čak i nakon dobro prospavane noći. Bilo mi je teško da ostanem fokusirana na poslu, bila sam nestrpljiva i sve me je nerviralo - napisala je devojka.

Kad su u pitanju fizički simptomi, kaže da joj je koža postala masna, a kosu je morala češće da pere.

Pitala sam se - zar je moguće da samo sedam dana na brzoj hrani može da napravi ovakvu promenu mom organizmu?

Kad se Fibi vratila u kliniku, rezultati nisu bili ohrabrujući. Procenat masti u njenom organizmu porastao je sa 23 na 25 odsto. Količina masti na njenim bedrima je porasla sa 6,1 po centimetru na 11,8.

Jedino iznenađenje je došlo nakon dermatoloških testova koji su pokazali kako je njena koža više hidrirana nego ranije. Ipak, radilo se samo o površinskoj hidrataciji budući da je koža bila masna.

- Lekari su mi rekli da je potrebno u proseku jedan mesec da se izgubi jedan odsto telesne masti, tako da će mi trebati dva meseca da se vratim u početno stanje. Ne mogu, a da ne razmišljam šta ljudi koji se svakodnevno hrane na ovaj način zapravo rade svom telu. Mislim da hamburger više nikad neću gledati na isti način - kazala je Fibi Džekson-Edvards.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs

(Telegraf.rs / Klix)