6 mitova o hrani na koje smo svi naseli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je istina da začini izazivaju čir? Šta je zdravije, jesti kuvano ili presno? Razbijamo mitove o ozloglašenim namirnicama!

Veliki broj ljudi, u težnji da se zdravo hrani, istražuje kvalitet namirnica. Tako se stvaraju mitovi o hrani, a mi smo tu da ih razbijemo.

Koja je ovo biljka? Jedete je svaki dan, a sigurno nemate pojma! (FOTO)

Soda bikarbona može da vam SPASI ŽIVOT! Evo i kako

Ljuske od jaja bacate u đubre, a nećete verovati koliko su korisne!

Jaja su izvor lošeg holesterola.

Nije tačno da su jaja izvor lošeg holesterola! Jaja imaju samo 1.5 g masti po jajetu i 0 g trans masti koje su odgovorne za holesterol u krvi.

Celer nema kalorija.

Celer ima samo 6 do 10 kilokalorija što ga čini niskokaloričnom hranom, ali nećete mršaviti od njega.

Testenina deblja.

Prerađeni ugljeni hidrati goje! Domaća testenina vam neće naškoditi!

Začinjena hrana može izazvati čir na želucu.

Potpuno je netačno da su začini nezdravi. Ali ako imate čir na želucu, bolje bi bilo da izbegavate začinjenu hranu.

"Low fat" hrana je bolja od hrane bogate mastima

Nažalost, većina low fat opcija je prepuna aditiva i zaslađivača, koji su višestruko štetniji od same masti ili šećera.

Sirova hrana je zdravija od kuvane ili kuvana hrana je zdravija od sirove.

Postoje namirnice, koje su zdravije nakon kratkog kuvanja, a postoje i namirnice koje su zdravije sirove. Šargarepa i paradajz su zdravije ako su pravilno kuvane.

(Telegraf.rs / Jutarnji)