OLGINE TORTE SU SAVRŠENE: Uz recept i vi možete da postanete omiljeni poslastičar (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkad je internet poludeo za ovim tortama, porasla je i potražnja, pa sada torte Olge Noskove naručuju za sve moguće prilike

Ruska poslastičarka Olga Noskova proslavila je svoj Instagram profil neobičnim mramornim tortama u kojima bukvalno možete da se ogledate.

Izgledaju toliko savršeno da bi nam bilo žao da ih pojedemo!

Pitate se kako se pravi ova savršena staklena glazura? Iza ove fantastične glazure krije se ovaj recept: 20 g želatina u prahu, 120 g vode, 300 g glukoze, 300 g šećera, 150 ml vode, 200 ml kondenzovanog mleka, 300 g čokolade (bele, mlečne ili tamne) i jestiva boja za hranu.

NAJNOVIJI TREND U POSLASTIČARSTVU: Neverovatne svemirske torte (FOTO)

Priprema se tako što prvo želatin rasvorite u vodi, a glukozu, šećer i vodu skuvate. Sklonite sa vatre i dodajte želatin, kondenzovano mleko, pa čokoladu i mešajte sve dok ne uklonite sve mehuriće. Masu podelite pa obojite bojama kojim želite.

BADI VALASTRO, "KRALJ TORTI" SAVETUJE ČITAOCE TELEGRAFA: Evo kako da napravite slatkiš za 30 sekundi! (FOTO) (VIDEO)

Mramorni efekat postiže se prelivanjem glazura različite boje preko jedne torte.

Otkad je internet poludeo za ovim tortama, porasla je i potražnja, pa sada Olgine torte naručuju za sve moguće prilike.

(Telegraf.rs)