Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna trpeza ne mora da se svede samo na ribu. Ovaj recept je jedan od najboljih za svečanu trpezu

Posna trpeza ne mora da se svede samo na ribu i pasulj. Ima toliko lepih jela koje prave domaćice izvlače iz rukava tokom posta. Samo jedno od njih je rižoto sa lignjama.

Mnoga posna jela sadrže u sebi pirinač, ali on je neponovljiv u kombinaciji sa lignjama.

Evo šta vam treba da napravite ovo jelo.

Sastojci:

- 400g lignji,

- 100 g luka,

- 2 čenja belog luka,

- 250 g pirinča,

- 2 kašike ulja,

Foto-ilustracija: Pixabay.com

- 100 ml belog vina,

- 250 g pelata (soka od paradajza)

- 2 dl vode,

- pola kašičice origana,

- kašičica peršuna,

- biber,

-  so.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

- Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk i pre nego što se pretvori u kašu dodajte lignje seckane na kolutove. Kada lignje omekane dodajte pirinač, pelat, vino i začine. Dinstajte 20-tak minuta i povremeno dodajite vodu. Ceo obrok bi trebalo da bude gotov za 30 minuta.

Služite ukrašeno peršunovim liščicama.

Napomena:

Jelo se može praviti i bez pelata.

(Telegraf.rs)