Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)
Posna trpeza ne mora da se svede samo na ribu. Ovaj recept je jedan od najboljih za svečanu trpezu
Posna trpeza ne mora da se svede samo na ribu i pasulj. Ima toliko lepih jela koje prave domaćice izvlače iz rukava tokom posta. Samo jedno od njih je rižoto sa lignjama.
Mnoga posna jela sadrže u sebi pirinač, ali on je neponovljiv u kombinaciji sa lignjama.
Evo šta vam treba da napravite ovo jelo.
Sastojci:
- 400g lignji,
- 100 g luka,
- 2 čenja belog luka,
- 250 g pirinča,
- 2 kašike ulja,
- 100 ml belog vina,
- 250 g pelata (soka od paradajza)
- 2 dl vode,
- pola kašičice origana,
- kašičica peršuna,
- biber,
- so.
Priprema:
- Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk i pre nego što se pretvori u kašu dodajte lignje seckane na kolutove. Kada lignje omekane dodajte pirinač, pelat, vino i začine. Dinstajte 20-tak minuta i povremeno dodajite vodu. Ceo obrok bi trebalo da bude gotov za 30 minuta.
Služite ukrašeno peršunovim liščicama.
Napomena:
Jelo se može praviti i bez pelata.
(Telegraf.rs)