Ćuretina u čili sosu je savršeno jelo za sve koji vole ljuto i začinjeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćuretina na ovaj vatreni način će postati vaše omiljeno jelo

Ćuretina u čili sosu je pun pogodak za one koji vole ljuto i začinjeno, a oni koji do sada nisu voleli takvu hranu zaljubiće se u ovako pripremljeno meso. Evo ga recept koji morate da isprobate.

Mnoge domaćice izbegavaju ćureće meso jer je nešto žilavije od piletine. Međutim, ukoliko ga spremite na ovakav način, biće meko, ukusno i "vatreno".

Evo kako se sprema ćuretina u čili sosu.

Sastojci:

- 600 g mlevene ćuretine,

- 1 crni luk,

- 1 zelena paprika,

Foto-ilustracija: pixabay

- 1 konzerva crvenog pasulja,

- 1 konzerva tomatina,

- 2 kašike čilija u prahu,

- 1/2 kašičice belog luka u prahu,

- 1/2 kašičice origana,

- 1/2 kašičice kima,

- 1/2 kašičice mlevene paprike,

- 1/2 bibera,

Foto: Pixabay.com

- 1/2 kašičice soli,

- 2 šolje vode.

Priprema:

- Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite nešto dublju posudu za pečenje. Stavite u nju ćuretinu, luk, papriku i crveni pasulj. Pecite dok skroz ne omekša. Zatim dodajte začine i vodu i krčkajte još 15 minuta na 150 stepeni. Servirajte i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)