Jednostavna tortilja sa prazilukom i pečurkama idealna je za današnji ručak
Omiljeno špansko jelo mnogih nikada nije bilo lakše napraviti
Tortilja je jelo kome se mnogi dive, a priprema uz naš recept biće vam kao igra u kuhinji.
Sve što vam je potrebno za današnji španski ručak su 2 krompira, 2 struka praziluka, 150g pečuraka, pola paprike, 100g kačkavalja, 4 jaja, 4 supene kašik eulja i so po ukusu.
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Ugrejte ulje u veliki tiganj, sipajte krompir i pržite 5-6 minuta uz povremeno mešanje.
Praziluk isecite na kolutove, pečurke i papriku na trake i dodajte u prženi krompir. Pržite još 5-6 minuta. Umutite jaja sa 2-3 supene kašike vode i u njih dodajte rendani kačkavalj. Posolite i promešajte da se sve lepo sjedini.
Sipajte preko pšovrća u tiganj i pržite bez mešanja nekih 5-6 minuta na tihoj vatri. Na kraju jelo pečemo u rerni. Gotovu tortilju okrenite na tanjir, isecite na trouglove i servirajte.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)