Ukusan posni kolač sa jabukama, grizom i orasima
Zasladite sezonu uskršnjeg posta
U sezoni posnih đakonija mi imamo našeg favorita, a to je preukusni kolač sa jabukama, grizom i orasima.
Za pripremu ove posne đakojine potrebno vam je:
- šolja pšeničnog griza;
- šolja brašna;
- 1,5 šalja šećera;
- pola kesice praška za pecivo;
- kašičica cimeta;
- 3 jabuke srednje veličine;
- kašičica ulja;
- šaka oraha;
- 2 kašike susama.
Koristite dve posude da u jednu stavite suve sastojke, a u drugu jabuke.
Oljuštite i narendajte jabuke, stavite u njih cimet i ostavite sa strane da puste sok i nakon toga dodajte i ulje. U drugu posudu pomešajte suve sastojke.
U kockastu posudu za pečenje stavite papir za pečenje i počnite da ređate smese. Prvo stavite suvu smesu, pa red jabuka i sve takodok ne potrošite sastojke.
Na kraju stavite odozgo jabuke, pospite orasima i susamom.
Pecite oko 40 do 50 minuta, a pre serviranja po želji pospite šećerom u prahu.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)