Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusne paprike su uvek dobrodošle za ručak

Za jela sa paprikama ne treba nam puno vremena za pripremu, a ukus je savršen.

Za ove fantastične burek paprike potrebno vam je:

Foto: Pixabay.com

- 5 pečenih paprika;

- 200g sitnog sira;

- 50g orašastih plodova i semenki;

- 100g brašna;

- 100g prezli;

- 6 jaja;

Foto: Pixabay.com / Kako da ofarbate jaja, a da vam kuhinja ostane čista

- 30g peršuna;

- biber;

- so;

- maslinovo ulje.

Očistite prethodno ispečene paprike. Za nadev ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pripremite 4 jaja koja ste prethodno umutili. Posolite i dodajte biber. Dodajte sitan sir i iseckani peršun u jaja.

Foto: Pixabay.com

Za pohovanje, stavite u mikser orašaste plodove i semenke i sameljite ih. Pomešajte sa prezlama u posudi.

U tri različite posude sipajte brašno, 2 umućena jaja i smesu od orašastih plodova, semenki i prezli. Napunite paprike pripremljenom smesom od jaja i sitnog sira, uvaljajte ih u brašno, potopite ih u jaja i na kraju u smesu sa prezlama i semenkama.

Zatvorite paprike i pržite ih u jako zagrejanom ulju sve dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su pržene, stavite ih na papir kako bi upio višak masnoće pre nego ih poslužite.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)