Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite ukusnu ribu za ručak za tili čas

Pečena riba jeste najzdravija, ali da se ne lažemo najukusnija je ona koja je pohovana i pržena u ulju.

Ništa ukusnije od ove ribe niste skoro probali. Foto: Pixabay.com

Za pripremu današnjeg ručka potrebno vam je:

- 1 manja flaša piva;

- 2 šolje brašna;

- 1 kašičica praška za pecivo;

- 500 g fileta morske ribe;

- so i biber;

- brašno za umakanje;

- ulje za prženje.

Ostavite da se riba dobro marinira. Foto: Pixabay.com

U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna i prašak za pecivo, pa sve to začinite solju i biberom.

Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.

Pržite u zagrejanom ulju u dubokom sudu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.

Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)