Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Pripremite ukusnu ribu za ručak za tili čas
Pečena riba jeste najzdravija, ali da se ne lažemo najukusnija je ona koja je pohovana i pržena u ulju.
Ništa ukusnije od ove ribe niste skoro probali. Foto: Pixabay.com
Za pripremu današnjeg ručka potrebno vam je:
- 1 manja flaša piva;
- 2 šolje brašna;
- 1 kašičica praška za pecivo;
- 500 g fileta morske ribe;
- so i biber;
- brašno za umakanje;
- ulje za prženje.
Ostavite da se riba dobro marinira. Foto: Pixabay.com
U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna i prašak za pecivo, pa sve to začinite solju i biberom.
Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.
Pržite u zagrejanom ulju u dubokom sudu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.
Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)