Jednostavan puding od hleba sa ukusom pomorandže je brza poslastica koja je odlična za najveći pravoslavni praznik
Od nekoliko kriški starog hleba možete da napravite sjajan desert
Ukoliko vam je ostalo par kriški starog hleba predlažemo vam da napravite puding od hleba sa ukusom pomorandže.
Za ovaj sjajan recept potrebno vam je:
- 300ml svežeg soka od pomorandže;
- 700ml mlakog svežeg mleka;
- 5 jaja;
- 200g šećera;
- 3-4 kriške starog hleba;
- kora pomorandže.
Za karamel vam je potrebno 4 kašike šećera i 1 kašika vode.
Za dekoraciju:
- 1 pomorandža;
- čokoladni toping;
- šlag.
U posudu stavite šećer i vodu za karamel. Karamelizujte na srednjoj vatri bez mešanja. Isipajte karamel u kalup za kuglof. U činiji umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i sok od pomorandže.
Dodajte malo rendane kore pomorandže i promešajte. Hleb isitnite na manje komade i dodajte ga smesi. Ponovo promešajte, isipajte smesu preko karamela pa pecite na 120 stepeni oko 50 minuta i to na pari. Nakon što odstoji oko 5 sati, izvrnite puding na tacnu i ukrasite dekoracijom koju ste prethodno pripremili.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)