Profesionalni kuvar otkrio tajnu kako da nam se pržena jaja nikada ne zalepe za tiganj
Baš onda kada elimo da spremimo savršeno prena jaja nešto se izjalovi
Profesionalni kuvar otkrio je svoju tajnu za savršeno ispržena jaja, a trik je u nečemu što sigurno imate u vašoj kuhinji - papiru za pečenje.
Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a ona se zalepe na površinu i prava je noćna mora skinuti ih. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao da bude problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.
Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte pravo na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, okrenite jaja viljuškom ili drvenom špatulom.
Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)