Penasti sufle od pomorandže: Idealni desert za sve koji vole ovu aromatičnu kombinaciju ukusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lagani i mnogima omiljeni sufle sada je dobio saveznika

Sufle ne mora da bude samo od čokolade, jer kada ga spojite sa voćem kao što je pomorandža dobićete pravu harmoniju u kusa.

Za pripremu ovog suflea potrebno je:

- 6 većih pomorandži;

- 1 kašika putera;

- 6 kašika gustina;

- 6 kašika šećera u prahu;

- 4 jaja;

- 2 kašike kakaa.

Foto-ilustracija: Profimedia

Operite pomorandže. Zasecite im vrh i dno kako bi stajale. Presecite ih na pola, izvadite sredinu i od nje iscedite sok.

Na blagoj vatri u tiganju rastopite puter, gustin, kakao, sok od pomorandže i šećer u prahu. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance da se sve sjedini u glatki krem i ohladite. Belanca umutite u čvrst sneg i pomešajte s kremom.

Napunite izdubljene pomorandžine kore i pecite na 250° C 15 minuta.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)