Penasti sufle od pomorandže: Idealni desert za sve koji vole ovu aromatičnu kombinaciju ukusa
Lagani i mnogima omiljeni sufle sada je dobio saveznika
Sufle ne mora da bude samo od čokolade, jer kada ga spojite sa voćem kao što je pomorandža dobićete pravu harmoniju u kusa.
Za pripremu ovog suflea potrebno je:
- 6 većih pomorandži;
- 1 kašika putera;
- 6 kašika gustina;
- 6 kašika šećera u prahu;
- 4 jaja;
- 2 kašike kakaa.
Operite pomorandže. Zasecite im vrh i dno kako bi stajale. Presecite ih na pola, izvadite sredinu i od nje iscedite sok.
Na blagoj vatri u tiganju rastopite puter, gustin, kakao, sok od pomorandže i šećer u prahu. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance da se sve sjedini u glatki krem i ohladite. Belanca umutite u čvrst sneg i pomešajte s kremom.
Napunite izdubljene pomorandžine kore i pecite na 250° C 15 minuta.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)