Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati
3
Vreme čitanja: oko 1 min.
Preukusna!
foto: printscreen/youtube/food wishes
Sastojci za recept:
500 g krompira
1 praziluka
1 glavica crvenog luka
200g kelja ili raštana
250g dimljene pikantne kobasice
100ml maslinovog ulja
1 vezica peršuna
So, biber
Priprema:
Listove kelja narežite na rezance. Na maslinovom ulju propržite luk 10 minuta, dodajte praziluk narezan na kolutove i kockice krompira.
Zalijte sa 3 decilitra vode. Kad je krompir kuvan, usitnite štapnim mikserom.
Dodajte vode do željene gustoće, kuvajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj, pa nakon 10 minuta kobasicu narezanu na kolutiće - ona daje miris i ukus jelu. Promešajte i začinite po želji.
Začinite maslinovim uljem, pospite grubo seckanim peršunom i poslužite.
Savet: Kelj možete zameniti raštanom
(Telegraf.rs)