Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preukusna!

foto: printscreen/youtube/food wishes

Sastojci za recept:

500 g krompira

1 praziluka

1 glavica crvenog luka

200g kelja ili raštana

250g dimljene pikantne kobasice

100ml maslinovog ulja

1 vezica peršuna

So, biber

Priprema:

Listove kelja narežite na rezance. Na maslinovom ulju propržite luk 10 minuta, dodajte praziluk narezan na kolutove i kockice krompira.

Zalijte sa 3 decilitra vode. Kad je krompir kuvan, usitnite štapnim mikserom.

Dodajte vode do željene gustoće, kuvajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj, pa nakon 10 minuta kobasicu narezanu na kolutiće - ona daje miris i ukus jelu. Promešajte i začinite po želji.

Začinite maslinovim uljem, pospite grubo seckanim peršunom i poslužite.

Savet: Kelj možete zameniti raštanom​

(Telegraf.rs)