Omiljeno jelo slavnog kuvara Gordona Remzija je Cezar salata koju on pravi na svoj način
Gordon Remzi je poznati škotski kuvar i jedan od najpoznatijih kuvara širom sveta
Gordon Remzi je široku popularnost stekao u TV emisijama, a za kulinarstvo se zainteresovao još kao tinejdžer kada je povredio koleno i prestao da se bavi sportom.
Dugi niz godina radio je kao šef kuhinje u londonskim restoranima, a sada je i sam vlasnik restorana koji su se proširili po celom svetu.
Poznat je kao osoba bez dlake na jeziku, a baš takav se prikazao u u svojim TV emisijama.
Ovaj talentovani kuvar ima svoj omiljeni recept. U pitanju je Cezar salata na njegov način, pa pročitajte kakve je izmene napravio u omiljenoj salati za mnoge.
Sastojci:
- 180 g starog hleba
- maslinovo ulje
-50 g parmezana
-2 zelene salate ili ajsberg, iseckane
-2 šnicle pilećeg belog filea
- začini (morska so, crni biber)
Preliv:
- 2 žumanceta
- kašičica senfa
- kašika vinskog sirćeta
- maslinovo ulje
- 1 konzerva sardine
- 2 čena iseckanog belog luka
- 75 g rendanog pamezana ili u prahu
- sok od isceđenog jednog limuna
Priprema:
Iseckajte hleb na kockice, malo poprskajte maslinovim uljem i začinite (so, biber). Hleb stavite u šerpu i pržite dok ne postane hrskav. Preko hleba pospite pamezan, promešajte i hleb prebacite na tanjir.
U činiji izmutite žumanca, senf, sirće i maslinovo ulje. Zatim smesi dodajte sardine, beli luk, parmezan i sok od limuna pa sve lepo izmešajte kako biste dobili glatku masu.
U činiju za serviranje stavite salatu te dodajte pola preliva i još malo soka od limuna. Dodajte pola prepečenih komadića hleba i izmešajte. Na vrh stavite ostatak hleba i pospite ostatak parmezana.
Nakon što ste ispekli pileći file, isecite ga na trakice ili kockice pa ga pomešajte sa salatom ili kao prilog uz salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)