Idealan dezert za hladne zimske dane: Napravite posne RUSKE KAPE koje su jednako ukusne kao i mrsne
Poslastica koja ne izlazi iz mode...
Post traje do 7. januara, a do tada se možete zasladiti i posnim ruskim kapama, koje imaju punoću ukusa baš kao i njihova mrsna varijanta. Ovo je idealan popodnevni desert u ovim hladnim zimskim danima.
Potrebni su vam ovi sastojci...
Za biskvit:
- 200 ml kisele vode
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja
100 g šećera
- 2 kašike kakaa
Fil:
- 4 kašike sojinog mleka u prahu
- 500 ml vruće vode
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike gustina (finog jestivog skroba)
- 3 kašike brašna
- 250 g posnog margarina
- 3 kašike prah šećera
- 100 g kokos brašna
Glazura:
- 100 g posne crne čokolade
- 2 kašike ulja ili kockica margarina
Priprema:
U činiju sipati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, ulje kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.
Pleh 40 x 30 obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Istresti na drugi pek papir i skloniti donji papir.
Kad se ohladi kalupom vaditi krugove. U vruću vodu dodati šećer i ubaciti 4 kašike mleka u prahu i staviti na šporet.
Izmešati brašno i gustim sa vodom i kad provri dodati u mleko i dobro izjednaćiti žicom. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećer i dobro mikserom umutiti penasto. Kad se krema ohladi dodavati u margarin postepeno i sve izmiksati u glatku kremu.
Na jedan krug naneti malo kreme pa poklopiti drugim krugom i namazati okolo kolača i uvaljati u kokos.
Rastopiti čokoladu i na svaku kapicu staviti po jednu kašičicu.
Ostaviti da se ohladi i služiti.
Prijatno!
(Telegraf.rs)