Orgazam za nepce: Kada probate ruske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prava praznična poslastica!

Ovo su palačinke koje Rusi prave od bundeve, a dodaju i cimet. Kažu da nakon ovakvog specijaliteta nećete želeti da se vratite na tradicionalne palačinke.

Sastojci:

- 400 g bundeve

- 2 jajeta

- 170 g pšeničnog brašna

- 100 ml mleka

- cimet (po ukusu)

- pola kašičice praška za pecivo

- mleveni biber (po ukusu)

- so (po ukusu)

- ekstrakt vanile (po ukusu)

- 50 g šećera

- šećer u prahu (po ukusu)

Priprema:

1. Umutiti mleko, jaja, brašno, šećer, cimet, vanilin, so, biber i prašak za pecivo do homogene mase.

2. Narendajte bundevu, dodajte je u testo i dobijenu masu sameljite u blenderu do stanja kaše.

3. Pržite na ulju do zlatno smeđe boje.

4. Gotove palačinke pospite šećerom u prahu. Možete ih poslužiti sa medom, šlagom, kondenzovanim mlekom ili pavlakom.

(Telegraf.rs)