Tajna francuskih kuvara: Da bi pire bio savršen, mora da sadrži ovo
Ovako se pravi najbolji krompir pire koji ste ikada probali
I dok smo se mnogo puta zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smesa tako kremasta, a aroma savršena, ispostavilo se da postoji jedan trik u pripremi. Reč je o kombinaciji sira i belog luka, sastojaka koji ovom jelu daju specifičan ukus.
Bilo da hoćete da napravite savršen prilog ili kompletno jelo od krompira, naš savet je da sledeći put obavezno isprobate recept francuskih kuvara...
Sastojci:
kilogram krompira
500 grama rendanog sira
2 čena belog luka
30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)
kašika pavlake
so
biber
Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
(Telegraf.rs)