Kako da napravite domaći big mek za vreme karantina
Mala pomoć za sve mame u karantinu – donosimo vam inspiraciju kako da se zabavljate narednih dana
Ako uživate u hamburgerima, posebno big meku, otkrivamo vam recept kako možete da ga napravite kod kuće.
Najbolje od svega, recept nije uopšte komplikovan i vrlo lako možete da ga napravite kod kuće i pokažete svima koliki ste majstor.
Sastojci:
goveđe mleveno meso
dve pogačice
crni luk
zelena salata
sir
kiseli krastavčići
ulje
majonez
senf
belo vinsko sirće
začini (po izboru)
Priprema:
Sos: Pomešajte majonez i senf, dodajte kašičicu sirćeta, malo vode iz tegle kiselih krastavčića i so. Sve dobro pomešajte. Ukoliko je smesa retka ili volite malo začinjeniji ukus, slobodno dodajte još malo senfa. Prekrijte samolepljivom folijom i ostavite u frižideru.
Isecite zelenu salatu i sipajte je u posudu. Sada uzmite crni luk, iseckajte ga sitno na kockice. Uzmite dve pogačice, presecite ih na pola i izvadite središnji deo.
Meso: Od mlevenog mesa napravite kuglice, a zatim lagano ih spljoštiti i napravite pljeskavicu. Zagrejte ulje i ispržite ih u tiganju. Kada dobiju blagu rumenu boju sa obe strane, spremne su za jelo.
Priprema burgera:
Jednu stranu pogačice premažite sa pripremljenim sosem, dodajte malo crnog luka i zelenu salatu. Preko postavite listić sira i parče mesa. Sada stavite središnji deo pogačice, prelijte ga sosem od senfa, pa pospite komadiće crnog luka, dodajte zelenu salatu, kisele krastavčiće i pljeskavice. Na kraju sve poklopite sa pogačicom.
Ceo postupak možete pogledati u sledećem videu...
(K.M./Telegraf.rs)