Trik da bajat i skoreo hleb postane svež: Mek i ukusan, kao da ste ga upravo kupili u pekari
Ovu caku ćete sigurno od sada koristiti
Jedna žena je na internetu podelila svoj „čudesni“ trik za omekšavanje bajatog hleba - a sve što vam treba je voda,
Da biste vratili svežinu hlebu, stavite ga prvo pod slavinu, odnosno tekuću vodu, a zatim ga prebacite u prethodno zagrejanu rernu.
Ostavite ga da se osuši. Za nekoliko minuta hleb će ponovo postati svež i spreman za jelo.
- Postoji samo toliko vrsta testa koje mogu da čuvam u zamrzivaču, ali moja deca nisu obožavaoci odmrznutih peciva. Moja mama mi je rekla trik koji je koristila godinama unazad, i on zaista uspeva. Sve što treba da uradite je da stavite hleb ispod slavine, dobro ga pokvassite, zatim ga na nekoliko minuta gurnete u rernu. Iskreno, hleb će biti kao da ste ga upravo kupili u pekari - tako svež, tako ukusan - napisala je ova domaćica na Fejsbuku.
Kada je reč o temperaturi, najbolje je da rernu zagrejete na 200 stepeni Celzijusa.
Ukoliko vas zanima kako još možete da produžite svežinu hleba i iskoristite bajat hleb, obavezno pročitajte i sledeće savete:
Hleb čuvajte u smeđim papirnim kesama na sobnoj temperaturi.
Nikada ne čuvajte hleb u frižideru
Zamrznite deo hleba, ako ne možete da pojedete ceo.
Od ustajalih kriški hleba napravite hlebne mrvice.
(K.M./Telegraf.rs)