Ovo je najbolji recept za pljeskavice od tikvica: Potrebna su samo 4 sastojka, nemasni su i ukusni
Pored pohovanja postoje zanimljiviji načini da servirate tikvice...
Pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a neverovatno su ukusne i predstavljaju idealnu zamenu za meso.
Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.
Za njihovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko namirnica koje, sigurni smo, već imate u svojoj kuhinji.
U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme. Pa, da krenemo!
Potrebni sastojci:
300 g tikvica
50 g sira
100 g glatkog brašna
2 jaja
Priprema
Prvo ogulite tikvice, a zatim narendajte. Posolite ih i ostavite da odstojo najmanje 5 minuta, da tikvice puste vodu, a zatim ih dobro ocedite.
Tikvice sipajte u posudu, a zatim dodajte preostale sastojke - nariban sir, jaja, so i biber po želji.
Dobro izmeštajte sastojke kako bi dobili kompaktnu smesu. Ukoliko je pregusta, možete je razrediti mlekom, a ako ocenite da je retka dodajte slobodno malo brašna. Dobijena smesa treba da odstoji oko deset minuta, a nakon toga je spremna za prženje.
Ugrejte ulje na vatri srednje jačine, a potom dodajte smesu od tikvica koju kašikom treba da oblikujete u pljeskavicu.
Nakon što ispržite pljeskavicu, stavite papirni ubrus kako bi se upila masnoća.
Prijatno!
(K.M./Telegraf.rs)