Za ručak poslužite piletinu sa paprikom i tikvicama: Ukus odličan, a priprema jednostavna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre posluživanja, ukrasite je bosiljkom!

Foto: Shutterstock

Piletina sa paprikom i tikvicama je pravo rešenje kad nemate mnogo vremena za pripremu obroka. Priprema je jednostavna, a ukus odličan! Evo šta vam je potrebno...

Sastojci:

- 450 g pilećeg filea

- 1/2 crnog luka

- 2 paprike

- 2 srednje tikvice

- 2 čena belog luka

- 1/2 kašike origana

- 1 šolja pileće supe

- 1 konzerva pelata

- so, biber

- svež bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Možete je iseći i na trake. Kada meso bude gotovo prebacite je u tanjir.

Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.

U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još minut. Začinite origanom.

Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.

Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.

Prijatno!

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

(Telegraf.rs)