Lak trik Džejmija Olivera koji morate probati: Od sada će vaša domaća jela biti još ukusnija
Neverovatno lak trik koji jednostavno morate probati
Slavni kuvar Džejmi Oliver je na svom Instagram profilu podelio jednostavan trik koji koristi kada sprema svoja omiljena jela od testenine.
Svetski poznati kuvar otkrio je kako svojim domaćim jelima čini još ukusnijima koristeći glavicu crnog luka.
U emisiji "Džejmi kuva italijanski” na kanalu 4 slavni kuvar je pokazao trik pomoću koga luk postaje mnogo blaži i gubi gorčinu, a zatim je podelio sa svojim mnogobrojnim pratiocima.
- Uvek isperem naseckani luk pre kuvanja. Tako on postaje blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja - napisao je Džejmi na Instagramu.
Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih jedinjenja i tiosulfinata u luku. Ali, ovaj miris i ukus se pojavljuju tek nakon što isečete luk.
Kada to uradite, luk aktivira svoj odbrambeni sistem koji se zasniva na sumporu kako bi odbio insekte i životinje da ga jedu.
Zato ispiranjem luka, odnosno uklanjanjem sumpornih jedinjenja iz njega ćete ukloniti veliku gorčinu.
(Telegraf.rs)