Ako ovaj dodatak stavljate u pastu, prekinite odmah! Ova greška uvredila bi svakog kuvara iz Italije
Ovo je veliko "ne"
Stručnjaci iz Italije su objavili listu najgorih grešaka koje većina nas pravi kada je u pitanju spremanje italijanskih specialiteta.
Iako smo svesni da jela od testenine koje kuvamo kod kuće ne mogu ni približno da budu ukusna kao ona koja jedemo u restoranu, to nas ne sprečava da pokušamo da spremimo svoju omiljenu pastu ili picu.
Upravo zato što ova jela od testenine izgledaju tako jednostavno za pripremu mnogi nisu svesni da zapravo prave određene "propuste" u kuvanju.
Prema ekspertima za pripremu testenina i soseva iz brenda Napolina, mnogi ljudi prave grešku kada u pastu stavljaju jedan dodatak - sir.
Stručnjaci kažu da ukoliko bi gost restorana dodao sir u jelo od testenine kuvari iz Italije, koji su pripremali jelo, bi to doživeli kao veliku uvredu.
Osim toga, testenina sa hlebom je veliko "ne", kao i dodavanje ulja u vodu, tokom kuvanja testenina.
Greške koje svi pravimo sa italijanskom hranom:
Dodavanje hleba sa belim lukom kao prilog testeninama
Konzumiranje hleba pre obroka
Jedenje pice sa punjenom korom (dodacima koji se dodaju u koru)
Rendanje sira preko testenine
Pravljenje pice sa više od tri dodatka
Ne koristite paradajz pire za pravljenje sosa
Pre jela sečete špagete kako bi bile kraće
Stavljanje ulja u vodu za testenine
(Telegraf.rs)