Dodajte jedan sastojak i dobićete najhrskavije krompiriće ikad - nema greške!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za najhrsavije krompiriće

Foto: Pexel

Niko ne uživa u masnom ili nedovoljno kuvanom krompiru. Srećom, postoji jedan genijalan trik koji će ovom jelu dati savršenu hrskavost.

Jedan kuvar je na društvenim mrežama podelio trik za spremanje pečenog krompira, a sve što je potrebno je da pratite korake i pripremite samo nekoliko sastojaka - krompir, so i sodu bikarbonu!

Prvo, kuvar preporučuje da operite i oljuštite krompir pre nego što ga iseckate.

Stavite krompr u šerpu sa vodom i dodajte četvrtinu šolje soli.

Sačekajte da proključa i zatim dodajte kašičicu sode bikarbone - to je trik! Soda bikarbona razbija površinu krompira a pečenjem tako dobijene skrobne korice dobijate hrskav specijalitet.

Printskrin Facebook / Andrew Price

Kuvajte krompir 20-25 minuta dok ne omekša.  Zagrejanu posudu za pečenje na na 180 stepeni Celzijusa.

Ocedite krompir, dodajte malo ulja i malo soli. Krompir stavite u posudu koju ste namenili za pečenje i možete, po želji, dodati još malo ulja.

Pecite ga 35 do 40 minuta. Obavezno povremeno okrećite krompir tako da dobiju dobru, ujednačenu koru. Poslužite sa solju i biberom.

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs)