Ovo je najbrži recept na svetu za sos za testeninu koji se uopšte ne kuva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj način pripreme brzog umaka za pastu će vas oduševiti

Foto: Pexels/Engin Akyurt

Ukoliko obožavate da jedete pastu, ali nemate previše vremena za pripremu sosa onda će vam dobro doći ovaj recept koji možete da napravite od sastojaka koje većina ljudi ima uvek u kući.

Ljubitelji paste će biti oduševljeni najbržim receptom za sos od tunjevine.

Potrebno vam je samo dva minuta da dobijete ukusan umak, a najbolje od svega je da uopšte ne morate da ga kuvate.

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine u maslinovom ulju
  • ½ kafene kašičice iseckanog belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • 1 jaje
  • 3 kafene kašičice maslaca
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so i crni biber
  • 75 g izrendanog parmezana
  • testenina

Priprema: 

Oceđenu tunjevinu sipajte u posudu, a zatim dodajte iseckan beli luk, jaje, maslac, pavlaku za kuvanje, peršun, so, biber i parmezan. Pomešajte sastojke i dobro ih umutite pomoću miksera.

Ukoliko tunjevina neće dobro da se usitni, možete je dodatno umešati viljuškom.

Na uobičajen način skuvajte testeninu. Ocedite je, stavite je u posudu sa pripremljenim sosem od tunjevine i na kraju sve dobro promešajte.

Vaš obrok je spreman!

(Telegraf.rs)