Ceo život pogrešno jedete biskvite i keksiće sa čokoladom: Ovo je jedini ispravan način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad malo razmislite, objašnjenje je krajnje logično...

Čokoladni keks; foto Pixabay

Nema ko ne voli keksiće i biskvite koji su s jedne strane preliveni čokoladom. Ali, malo je onih koji znaju koja strana keksa je zvanično gornja, a koja predstavlja bazu.

Konačno je i ta misterija rešena!

Proizvođači biskvita otkrivaju da je deo keksa umočen u čokoladu zapravo baza poslastice, dok nečokoladirani deo predstavlja gornju polovinu.

- Kada pravimo biskvite ili keksiće koji su s jedne strane preliveni čokoladom, oni prolaze kroz rezervoar čokolade na proizvodnoj liniji i tada su spremni za pakovanje. Zvanično, čokoladni sloj uvek se nalazi na dnu, pa bi biskvit ili keks zapravo trebalo jesti sa svetlije strane, a čokoladnu stranu držati prstima odozdo – poručuju proizvođači čokoladiranih biskvita.

Za pasionirane ljubitelje čokolade objašnjenje je apsolutno logično: najpre bi trebalo „savladati“ manje ukusan deo, a onda se prepustiti najzanimljivijem delu biskvita ili keksa... I na kraju olizati čokoladu sa vrhova prstiju!

(Telegraf.rs)