Grčka pita sa orasima po originalnom receptu, sočna i neodoljiva
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukras svake trpeze i rapsodija za nepca
Foto: Shutterstock
Poznate baklave na drugačiji način i neverovatnog ukusa. Poslastica koja osvaja ukusom.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 5 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje griza
- 1/2 šolje ulja
- 5 kašika mlevenih oraha
Priprema:
Umutite jaja, pa polako dodajte šećer muteći sve vreme, zatim ulje, griz, orahe.
Kore podelite na tri dela. U pleh stavite prvi deo i svaku poprskajte uljem. Preko kora stavite polovinu fila. Stavite drugi deo kora po istom principu, pa nanesite fil.
Na kraju poređajte treći deo kora i stavite pitu da se peče na 200 stepeni.
Kad bude pečena isecite je na kocke i prelijte sirupom pa ostavite da se ohladi. Sirup pripremite od skuvane vode i šećera, pa kad se prohladi prelijte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)