Grčka pita sa orasima po originalnom receptu, sočna i neodoljiva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukras svake trpeze i rapsodija za nepca

Foto: Shutterstock

Poznate baklave na drugačiji način i neverovatnog ukusa. Poslastica koja osvaja ukusom.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 5 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje griza
  • 1/2 šolje ulja
  • 5 kašika mlevenih oraha

Priprema:

Umutite jaja, pa polako dodajte šećer muteći sve vreme, zatim ulje, griz, orahe.

Kore podelite na tri dela. U pleh stavite prvi deo i svaku poprskajte uljem. Preko kora stavite polovinu fila. Stavite drugi deo kora po istom principu, pa nanesite fil.

Na kraju poređajte treći deo kora i stavite pitu da se peče na 200 stepeni.

Kad bude pečena isecite je na kocke i prelijte sirupom pa ostavite da se ohladi. Sirup pripremite od skuvane vode i šećera, pa kad se prohladi prelijte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)