Tradicionalan recept iz 70-ih za čorbast pasulj sa svinjskim nožicama: Lepši od ovog nećete probati!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne, ovaj recept datira još od sedamdesetih godina prošlog veka

Foto: Shutterstock

Otrebiti pola kilograma pasulja, oprati ga, naliti vodom i staviti na šporet da se kuva. U isto vreme, samo u zasebnom sudu, postaviti 4 suve svinjske nožice (dobro oprane) u vruću vodu da se kuvaju.

Kad je pasulj provrio, prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao i naliti ga vodom u kojoj su se barile suve svinjske nožice.

Očistitit 4-5 glavica crnog luka, iseći ih na tanka rebarca, staviti u pasulj i kuvati dok voda ne pobeli, a to je znak da je pasulj kuvan.

Zatim spustiti nožice da se dokuvaju u pasulju, doliti pasulj čorbom u kojoj su se kuvale nožice da bude tako čorbast da se mora jesti kašikom.

Zatim pasulj zapržiti.

U šerpu staviti dosta masti, 1 varjaču brašna, i kad se brašno rumeno ispržilo, dodati na vrh noža alevu papriku, promešati zapršku sa paprikom i spustiti u pasulj.

Zapržen pasulj izmaći na kraj šporeta, posoliti ga ako je potrebno, što po svoj prilici neće biti potrebno jer su se u njemu već kuvale slane nožice.

Prijatno!

(Telegraf.rs)