Svi prave istu grešku kad spremaju testeninu: Primenite ovaj trik i bićete oduševljeni rezultatom!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno je samo malo veštine!

foto Pixabay

Testenina je omiljena hrana na našim prostorima. Špageti, makaroni, rezanci i pene služe se sa različitim sosovima koji im daju neodoljiv ukus i aromu.

Skuvanu testeninu gotovo svi cede na isti način – postave cediljku na obod prazne posude, pa sadržaj šerpe sipaju u cediljku dok im para od vreline vode ide u lice, a onda iz cediljke prebacuju testeninu u drugu posudu. Takođe, neretko se događa da malo vode ipak ostane u posudi sa testeninom, pa se jelo kasnije razliva i nema pun ukus.

Jedan korisnik Tik Toka otkrio je drugačiji način odvajanja vode od skuvane testenine.

Sve što je potrebno jeste da cediljku zakačite za obod posude u kojoj ste kuvali testeninu, a onda okrenete šerpu tako da sva voda iz posude iscuri. U posudi će ostati samo testenina kojoj odmah možete da dodate željeni sos.

Nije teško, zar ne?

(Telegraf.rs)