Božić je nezamisliv bez tradicionalnog specijaliteta: Pripremite podvarak po starinskom receptu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podvarak savršenog ukusa

Foto: Youtube/Printscreen/ Moja Kuhinja Tanja

Već tradicinalno jelo božićne trpeze, između ostalog, svakako je podvarak. Jelo koje nas snabdeva energijom u zimskim mesecima, svakako zaslužuje počasno mesto na stolu prazničnog okupljanja. Ovo je originalni recpet za podvarak koji će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

  • kiseli kupus
  • crni luk
  • beli luk
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • meso
  • slanina

Priprema:

Prodinstati meso po želji (piletina, ćuretina, svinejtina, šnicle). Prodinstati i slaninu sa crnim i belim lukom, te dodati sitno seckani kiseli kupus - ribanac. Dodati 2-3 lista lovora, biber, pa poređati meso i staviti u rernu da se peče.

Prijatno, Hristos se rodi!

(Telegraf.rs)