Božić je nezamisliv bez tradicionalnog specijaliteta: Pripremite podvarak po starinskom receptu
14
Vreme čitanja: oko 1 min.
Podvarak savršenog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen/ Moja Kuhinja Tanja
Već tradicinalno jelo božićne trpeze, između ostalog, svakako je podvarak. Jelo koje nas snabdeva energijom u zimskim mesecima, svakako zaslužuje počasno mesto na stolu prazničnog okupljanja. Ovo je originalni recpet za podvarak koji će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- kiseli kupus
- crni luk
- beli luk
- lovorov list
- biber u zrnu
- meso
- slanina
Priprema:
Prodinstati meso po želji (piletina, ćuretina, svinejtina, šnicle). Prodinstati i slaninu sa crnim i belim lukom, te dodati sitno seckani kiseli kupus - ribanac. Dodati 2-3 lista lovora, biber, pa poređati meso i staviti u rernu da se peče.
Prijatno, Hristos se rodi!
(Telegraf.rs)