Za punjene krofne od krompira neće vam trebati više od 300 dinara: Osvajaju na prvi zalogaj
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Slana varijanta popularnog testa
Foto: Shutterstock
Krofne su omiljena poslastica, ali mogu biti i ukusan slaniš. Napravite testo malo drugačije nego za klasične krofne, pa ga nafilujte ukusnim slanim nadevom i pecite na uobičajen način.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 gr putera
- 2 jajeta
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- so, ulje
Nadev:
- 200 gr šunke
- žumance
- dve supene kašike prezli
- pola kafene kašičice majorana
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i ispasirajte, pa mu dodajte razmekšan puter, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Testo dobro umesite, pa ga razvucite na oko santimetar debljine i potom čašom ili modlom odvajajte diskove.
Iseckajte šunku, umešajte žumance, dve kašike prezli i pola kafene kašičice majorana. Na polovinu diskova kašičicom, na sredinu, nanesite pripremljen nadev. Ostalim diskovima preklopite nadevene i blago im pritisnite ivice da se spoje. Pržite krofne na zagrejanom ulju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)