Profesionalni kuvari objasnili zašto je greška zagrevati tortilju u mikrotalasnoj pećnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su otkrili i pravi način kako najbolje da pripremimo tortilje

Foto: Pixabay

Zbog brzog života i malo slobodnog vremena, mnogi ljudi često pribegavaju trikovima i "prečicama" u kuhinji. Mnogi koriste i veliki broj kuhinjskih aparata, a jedan od omiljenih je mikrotalasna pećnica. Ipak, nije preporučljivo sve namirnice zagrevati u istoj, a zbog čega je to tako u slučaju tortilja, otkrili su stručnjaci u ovoj oblasti.

Profesionalni kuvar meksičkog restorana objasnio je da je zagrevanje tortilje u mikrotalasnoj pećnici velika greška, koju ljudi često čine.

Prema njegovim rečima, tortilje treba zagrevati na tiganju i laganoj vatri sa malo ulja ili maslaca. Tokom zagrevanja treba paziti da se tortilja ne zalepi ili ne zagori.

- Nakon što izvadite tortilje iz mikrotalasne one će se vrlo brzo stvrdnuti. Nema ništa bolje od zagrevanja tortilje na tiganju sa malo maslaca. I da tortilju jedete samu na taj način, biće ukusna - objasnio je kuvar za Mirror.

Njegovo mišljenje nije usamljeno, i autorka i kuvarica Anjula Devi složila se sa njim i potvrdila, da osim mekoće, tortilje u mikrotalasnoj gube vlagu i teksturu.

(Telegraf.rs)