Jelo "na kašiku" idealno za dane posta: Recept za krompir paprikaš bez kapi masnoće
Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu
Ovo jelo obradovaće vaša nepca, posebno u danima posta. Ukusom ne zaostaje za svojom mesnom verzijom, a ne oduzima ni mnogo vremena za pripremu. Krompir paprikaš, bez kapi ulja ili masti, idealan je obrok "na kašiku".
Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu.
Sastojci:
- 350 gr crnog luka
- 1.200 gr krompira
- 1 crvena paprika
- 2 manja paradajza ili 300 ml soka od paradajza
- 1 šargarepa
- so, biber, mlevena crvena paprika
- svež peršun
- voda
Priprema:
Luk, šargarepu, papriku i paradajz isecite na veće komade i stavite u pleh. Povrće posolite i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Pečeno povrće usitnite u blenderu ili ručno na što sitnije komade.
U šerpu stavite krompir isečen na veće komade, dodajte ustinjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte hladnom vodom i stavite da se kuva.
Prvih 20 minuta kuvajte na jačoj temperaturi, a posle tog vremena smanjite i ostavite jelo da se krčka još 20 minuta.
Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)