Najbolji recept za hrskav domaći čips: Ukus će vas garantovano oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavno se sprema i jeftin je

Foto: Pixabay

Kupovni čips često sadrži veliku količinu kozervansa i aditiva. Predstavljamo vam domaći recept za čips koji možete da pripremite za kratko vreme, uz začine koje sami odaberete.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice aleve paprike (po želji)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu (po želji)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krompir isecite na vrlo tanke kriške oštrim nožem. Da biste komadiće čipsa zaista dobro osušili, koristite papirnati ubrus. Preko čipsa prelijte maslinovo ulje i dobro začinite svaki listić krompira.

U pleh postavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite listiće krompira dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Obavezno ih pustite da se potpuno ohlade pre služenja kako bi ostali lepi i hrskavi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)