Recept za osvežavajući kolač sa jabukama, bez kapi ulja: Cela kuća će vam mirisati na vanilu i cimet
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Idealna poslastica za one koji poste na vodi
Ilustracija; foto Pixabay
Za neke kolače važi pravilo da što duže stoje, to su bolji. Ovo pravilo važi i za recept koji vam danas donosimo – kolač sa jabukama i cimetom, bez kapi ulja i bez jaja, zbog čega je prikladan za one koji poste na vodi.
Lako se pravi, nije skup, a veoma je izdašan i ukusan.
Sastojci:
- 12 kašika šećera
- 20 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml obične ili kisele vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- 8 kašika mlevenih oraha
- 4 kašike džema od kajsija
- 500 gr jabuka
- kesica cimeta
- kesica vanilin šećera
Priprema:
U posudu stavite šećer, brašno, vodu, mlevene orahe, džem, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sve dobro izmešajte. Oljuštite 200 grama jabuka, pa ih izrendajte i dodajte smesi.
Pleh obložite pek papirom, pa ulijte smesu za kolač i pecite je 15 minuta.
Izvadite pleh iz rerne, pa na kolač poređajte preostale oljuštene jabuke, isečene na komade i pospite ih cimetom i vanilin šećerom. Vratite kolač u rernu da se dopeče.
Prijatno!
(Telegraf.rs)