Džumbus pita sa sirom: Recept za hrskavo savršenstvo koje lako prave i početnici u kuhinji
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Malo drugačija, a ukusna i laka za spremanje, ova pita pravi je izbor za doručak ili večeru
Foto: Shutterstock
Uvek rado viđena na trpezi, pita sa sirom je odličan izbor za doručak, ali i za večeru.
Ova malo drugačija, jednostavna džumbus pita pravi se lako i brzo, a od tradicionalne gibanice razlikuje se po tome što se kore seku na trake i mešaju sa filom.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora od 500 gr
- 400 gr sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 3 kašike griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
- 50 ml mleka
Za preliv:
- 1 jaje
- 50 ml mleka
Priprema:
Kore isecite na trake. U dubljoj posudi izgnječite viljuškom sir, dodajte jaja, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo, so i po potrebi malo mleka.
Umutite sve sastojke zajedno, pa u to ubacite trake od kora. Sve dobro izmešajte da kore upiju smesu, pa izručite u uljem podmazan pleh. Umutite jaje i mleko, pa prelijte pitu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa ubacite pitu i pecite 40 minuta. Toplu džumbus pitu poslužite sa jogurtom.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)