Recept za najbržu tortu s jagodama: Ukusna i sočna poslastica koja se pravi za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vam se ne gubi mnogo vremena na pravljenje slatkiša, ova torta je odlično rešenje koje će obradovati i goste i ukućane

Foto: Youtube/PrintScreen/Ricette dolci

Vreme je jagoda, a ako vam se jede slatkiš koji se pravi za tili čas ili imate iznenadne goste, probajte ovaj jednostavan recept za najbržu tortu na svetu.

Sastojci: 

  •  500 gr keksa
  •  400 gr jagoda
  • 75 gr šećera u prahu
  •  400 ml gušćeg jogurta
  • 2 kesice šlaga
  • još 2 kašike šećera u prahu 
  • 2 dl mleka

Priprema:

U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to  jogurt i šećer u prahu. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider.

Umutite dve kesice šlaga sa mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Vaša poslastica je spremna za posluženje.

Biće još je lepša ako je pre serviranja dobro rashladite u frižideru. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)