Recept za najbržu tortu s jagodama: Ukusna i sočna poslastica koja se pravi za tili čas
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ako vam se ne gubi mnogo vremena na pravljenje slatkiša, ova torta je odlično rešenje koje će obradovati i goste i ukućane
Foto: Youtube/PrintScreen/Ricette dolci
Vreme je jagoda, a ako vam se jede slatkiš koji se pravi za tili čas ili imate iznenadne goste, probajte ovaj jednostavan recept za najbržu tortu na svetu.
Sastojci:
- 500 gr keksa
- 400 gr jagoda
- 75 gr šećera u prahu
- 400 ml gušćeg jogurta
- 2 kesice šlaga
- još 2 kašike šećera u prahu
- 2 dl mleka
Priprema:
U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer u prahu. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider.
Umutite dve kesice šlaga sa mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Vaša poslastica je spremna za posluženje.
Biće još je lepša ako je pre serviranja dobro rashladite u frižideru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)