Starinska kljukuša: Recept za pitu naših baka koja se sprema za tili čas, a svi je obožavaju
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ova jednostavna pita koja se izliva u pleh idealna je za brzu pripremu obroka
Foto:Youtube/PrintScreen/NajboljiReceptiNarkonia
Za svaku domaćicu spremanje doručka je izazov, jer bi da što pre pripremi ukusan obrok za ukućane, a da recept ne bude mnogo komplikovan.
Ova starinska pita, koja ima neobično ime kljukuša, a koju su naše bake pravile sa zadovoljstvom, idealno je jelo za početak, ali i kraj dana.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike pavlake
- 50 grama kajmaka
- 50 grama putera
- 2 kašike brašna
Priprema:
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte pavlaku, kajmak i otpljeni puter. Dobro promešajte i dodajte brašno.
Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Servirajte vruću uz jogurt.
Prijatno!
(Telegraf.rs)